Vurdering vårnyheter Nøgne Ø 2018

Nyheter våren 2018 Nøgne Ø

For litt siden presenterte jeg vårnyhetene fra Nøgne Ø- kan leses her– og nå har jeg også fått smakt på nyhetene! Så her kommer en både kort -og særdeles subjektiv- vurdering av de 5 nyhetene som slippes nå i mai. Jeg gjør for ordens skyld oppmerksom på at jeg aldri blir helt enig med meg selv hvorvidt jeg skal stil-rate øl eller ikke på untappd- en Saison som får 3.5 av meg er mer eller mindre den beste saisonen jeg har smakt, og det er samme karakter jeg gir en middels stout…. Ettersom nyhetene er begynt å bli tilgjengelige-og lanseringene/smakingene er ferdige har jeg også opplyst om snittratingen på Untappd sånn for moro skyld….!

Konnjøl Min Untappd: 3.75/5
Masse røyk i aroma. Bra sødme. Litt lynghei/einer inni der og. Sterk røyksmak, nesten som en litt utvannet whiskey? Original farmhouse/traditional ale, skyldes det kveiken mon tro?-denne anbefales! En stilart jeg normalt ikke er veldig begeistret for men denne har absolutt noe ekstra ved seg som gjør den både spennende og god.

Snittrating Untappd: 3.58/5

Konnjøl fra Nøgne Ø Foto: Beerangler

Hystrix Blonde Min Untappd: 3.25/5
Litt usikker på denne. Mye citrus i aroma og smak. Syns det funker, men tror det hadde blitt i overkant med to øl selv om de er 0,33. Som en frisk terrasseøl en solrik dag var det absolutt en positiv opplevelse, men jeg tror fort den kunne blitt «for sitrus-ish» i en annen setting. Litt tørr og og de andre smakene forsvinner litt i citrusen.

Snittrating Untappd: 3.27/5

Hystrix Blonde fra Nøgne Ø Foto: Beerangler

Hystrix Saison Min Untappd: 3.5/5
Saison er ikke min greie men denne er blant de beste jeg har smakt prdd. Tydelig sitruspreg som overkjører den litt dølle gressmaken Saison/Farmhouse kan ha. Mye friskhet uten at sitrusen (fra limen) blir påtrengende. Omtrent ingen bitterhet, sommerøl!

Snittrating Untappd:3.41/5

Hystrix Saison fra Nøgne Ø Foto: Beerangler

Bad Apple Min Untappd: 4/5
Holy! Eple eple eple- detta va godt. Superfrisk, masse syrlighet -aroma og smak som en eplehage på sommarens siste dag. Denne hadde jeg i solskinnet en tidlig lørdags ettermiddag og det var utrolig passende- kjøp denne, sett den kaldt og vent på finværet! Jeg er forøvrig overbevist om at denne vil passe godt til lett sommermat på terrassen og-det er noen små fellestrekk med enkelte hvitviner her nemlig! Jeg er -bortsett fra en Bulmers med isbiter i varmen iblant-ingen ciderdrikker, men med denne lett tilgjengelig på MENY kan det fort endre seg!

Snittrating på Untappd: 3.42/5

Bad Apple fra Nøgne Ø Foto: Beerangler

Mad Apple Min Untappd: 4.25/5
Dette er den litt sterkere broren til Bad Apple- og mye samme bare litt mer intenst. Kraftig frisk eple smak, hvitvins-antydningen hakket mer tydelig her. En flott cider og denne kan absolutt anbefales til litt sommermat på terrassen! Jeg har ratet denne litt høyere enn lillebror men helt ærlig- i en blindtest hadde jeg nok slitt med å kjenne hvilken jeg smakte om ikke de ble smakt samtidig..ergo blir det fort tilgjengeligheten/pris som avgjør og det blir nok noen Bad Apple i sommer!

Snittrating på Untappd: 3.33/5

Mad Apple fra Nøgne Ø Foto: Beerangler

Blir spennende å se hvordan markedet tar imot nyhetene, jeg har særlig tro på Bad Apple og Konnjøl selv 🙂

Aktuelle linker/kilder:
Nøgne Ø hjemmeside
Nøgne Ø på Untappd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.