Vinmonopolet med 7 nye utsalg

Styret i Vinmonopolet har besluttet å åpne butikker i Nesna i Nordland, Digerneset i Skodje i Møre og Romsdal, Sand i Suldal i Rogaland, Hovden i Bykle i Aust-Agder, Porsgrunn i Telemark, Sætre i Hurum i Buskerud og Moss i Østfold.

Nesna og Suldal åpnes som kategori 1-butikk (ca. 200 produkter i hyllene, åpent torsdag – lørdag) mens Hovden i Bykle åpnes som kategori 1-butikk med sesongprofil.

Digerneset og Sætre
åpner som kategori 2 butikker. Disse vil ha drøyt 500 forskjellige varer i hyllene; og normalt ha åpnet fra tirsdag til lørdag.

De to største polene er lagt til Moss og Porsgrunn som begge er byer med betydelig vekst og utvikling de siste årene. Begge disse butikkene vil ha åpent hver dag.

4 av polene kommer i kommuner som ikke har pol fra før. Dersom alle polene er på plass neste år vil det være 340 polbutikker i Norge, og over 90% av befolkningen vil bo i en kommune med polutsalg. Dette er godt nytt for ølelskerne også, ettersom flere vil få nærhet til polets ølutvalg og ikke minst bedre mulighet til å kunne bestille øl uten å måtte betale for frakt/henting. Debatten om ikke man burde heve prosentgrensen for salg ved andre ølutsalg får heller tas en annen gang….

Hovden blir forøvrig et lite prøveprosjekt med sesongbasert utsalg, hvor åpningstiden vil variere gjennom året-muligens også helt stengt i lavsesongen.

Illustrasjonsbilde- Milk stout by Mikkeller Photo: Karl Inge S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.