Vårnyheter fra Nøgne Ø april/mai 2018

Nå i april/mai kommer Nøgne Ø med sine vårnyheter- 5 i tallet, og med nokså stort spenn-spesielt siden to av de ikke er øl…. Her skal jeg si litt om nyhetene, men ikke noe om smaken- det kommer etter 3.mai. Hvorfor etter 3.mai sier du?
Jo, fordi 3.mai er det lanseringsarrangement i følgende byer:
Oslo (Cafe Sara)
Stavanger (Cardinal)

Produktene blir tilgjengelige på Nødingen Pub 4.mai!

For mer informasjon om dette, følg Nøgne Ø på Facebook

Nyheter våren 2018 Nøgne Ø Foto: Beerangler

Konnjøl- Farmhouse/Traditional Ale ABV 6,5% IBU 20
Når Nøgne Ø skal lage an ny farmhouse ale må de selvsagt gjøre noe litt ekstra, ellers hadde det ikke vært Nøgne Ø…. her har Nøgne Ø søkt tilbake til røttene. Einertilsatt vann (Einerlåg-einerkvister kokt i vann), ingen koking og gjæring ved 30grader! Gjæren er norsk kveik fra Ebbegaarden i Stordal, og ølet er laget i samarbeid med ikke ukjente kveikentusiast (det ordet har jeg aldri brukt før…) William Holden.

Beeranglers kommentar: Konnjøl (kornøl) er en av de tre tradisjonelle nedskrevne øltypene.(Konnjøl frå Vestlandet, Stjørdalsøl frå Stjørdal og Heimabrygg frå Voss.) Du kan lese mer om William Holden og kveik mm i et intervju på Jan Egils ølblogg Anbefaler også videoen under, lagt ut av William Holden 🙂

Konnjøl Foto: Nøgne Ø

Hystrix Saison- Saison/Farmhouse Ale ABV 6% IBU 15
Opprinnelig en ølstil brygget om vinteren og gitt til belgiske arbeidere om sommeren. Nøgne Ø har laget en versjon med limejuice, skrellt og presset hos Nøgne Ø selv. Resultatet skal være en frisk lettdrikkelig fruktig øl.

Beeranglers kommentar: Jeg venter fortsatt på den rette saison/farmhouse ølen som skal selge denne ølstilen for meg, kanskje den ferskpressede limejuicen her er det som skal til?

Hystrix Saison Foto: Nøgne Ø

Hystrix Blonde- Blonde Ale ABV 4.5% IBu 16
Igjen har Nøgne Ø håndrenset og presset lime til juice og tilsatt ølen, denne gang altså i en blonde. Hystrix Blonde er i stilen American Blonde, og limejuicen skal gi en frisk, fruktig blonde med sitruspreg.

Beeranglers kommentar: En frisk, småsur blonde- ingen blir overrasket om jeg faller for denne…. 😉

Hystrix Blonde Foto: Nøgne Ø

Mad Apple- Cider ABV 6%
Nøgne Ø tar igjen en liten vri-de kan ikke bare lage en enkel cider, neida- spontangjæret (villgjær) skal det være og ingen tilsetninger utover det. Eplene er en miks av lokale og franske (Domaine Dupont i Normandie-kjent for cider) , og resultatet skal bli en tørr frisk lettdrikkelig cider med tydelig eplesmak.

Beeranglers kommentar: Dette blir spennende, cider fra Nøgne der altså-og med 6% kan denne bli skummel i sommervarmen med isbiter ser jeg for meg… (jupp, Beerangler liker isbiter i cideren sin….jeg kommer fra et møblert hjem!) Og btw-0.75l flaskene er råsexy og bør gi de som savner 0.5 flaskene full tenning!

Mad Apple Foto: Nøgne Ø

Bad Apple- Cider ABV 4.5% IBU 25
Dette er «butikkversjonen» av Mad Apple-igjen, en blanding av norske og franske(Domaine Dupont i Normandie-kjent for cider) epler, spontangjæret og uten tilsetninger.

Beeranglers kommentar: Det er kanskje denne jeg skal pøse i sommervarmen….blir spennende å smake forskjellen på disse to med bakgrunn i ABV

Bad Apple Foto: Nøgne Ø

Det var en kort presentasjon av nyhetene til Nøgne Ø nå i april mai- det kommer oppdatering evt egen post etter lanseing/smaking 3.mai-stay tuned, og husk- har du mulighet, hiv deg med på smaking!

Fra venstre: Konnjøl, Hystrix Saison, Hystrix Blonde, Mad Apple og Bad Apple Foto: Beerangler

Aktuelle linker/kilder:
Nøgne Ø hjemmeside
Nøgne Ø på Untappd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.