Tyskerne drikker mindre-men bedre?

Trenden med mikrobryggerier gir seg utslag også i øllandet Tyskland. Antall bryggerier økte med 82 i fjor. Det er en like stor vekst som i de foregående åtte årene til sammen, ifølge bryggeriforeningen DBB. Det er nå 1.492 bryggerier i landet, flere enn noen gang siden gjenforeningen av Øst- og Vest-Tyskland i 1990.
Det tyske ølmarkedet er blitt mer variert, til tross for en tendens med sammenslåinger, sier DBB-sjef Holger Eichele.

Dette er samme trenden som vi ser i flere andre land, inkludert Norge-totalkonsumet av øl stiger ikke lenger, men det blir flere bryggerier. De første 9mnd i 2017 sank ølpreoduksjonen i Tyskland med ca 3%, en ikke ubetydelig mengde i et land som Tyskland. Eksporten av øl sank også, noe som delvis kan skyldes en kombinasjon av dårlig sommervær og mangelen på de virkelig store fotballmesterskapene. (Oddetallsår er år uten EM eller VM i fotball). For hele 2017 sank eksporten av øl i Tyskland med 2.5% .

Til sammenligning falt forbruket av øl med 1.6% i Norge de første 9mnd av 2017.

Mye tyder på at tyskerne går litt samme veien som mange andre europeiske land- det drikkes litt mindre øl, men fra flere forskjellige bryggerier. Det er allikevel i Tyskland som i de aller fleste land, deriblant Norge, fortsatt slik at det store volumet tilhører de store etablerte bryggeriene mens «håndtverksølet» står for en voksende men liten del av totalen.

Kilder:
http://www.hegnar.no/Nyheter/Naeringsliv/2018/02/Imponerende-bryggerivekst-i-Tyskland
http://www.hegnar.no/Nyheter/Naeringsliv/2018/02/Rekordlav-eksport-av-tysk-oel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.