Tips til barer i Gdansk for ølelskere

Har vært noen dager i Gdansk og benyttet selvsagt anledningen til å teste en del barer og tenkte dele kjappt litt erfaringer fra turen. Nå var jeg så heldig at jeg har venner som har vært her flere ganger-og er glade i øl- så jeg hadde endel tips i bagasjen når jeg reiste ned. (Takk til Dere!) Jeg hadde også lagt et lite ølkart-joda, med mobil, grei 3G/4G dekning og googlemaps trenge rman det egentlig ikke-men jeg syns det er litt koselig å gå rundt og lete etter puber med papirkart i neven-selv om gatenavn med 37 konsonanter innimellom gjorde det litt kronglete 🙂

gdansk

På øljakt i Ggdansk! Foto:Beerangler

Jevnt over var jeg veldig fornøyd med alle barene jeg hadde fått tips om-vi var også innom noen utenom «listen» men disse hadde jevnt over mye mindre øl på tapp. Det er helt sikkert andre gode craftbeer steder i Gdansk, men jeg vil påstå at med de tre jeg tipser om her skal man være godt forberedt for noen kvelder ihvertfall.

Vær obs på at på ukedager stenger barene tidlig, noen så tidlig som kl 23!

Cathead Multitap
Cathead endte opp med å bli min favoritt-den ligger 20m fra gågaten, er stor med mye sitteplasser og har en stooor uteterrasse mot elven på baksiden. Ølutvalget er bra, nærmere 30 øl på tapp og endel flasker også. God service og etter norsk standard-fine priser, dyreste ølen jeg kjøpte her var en stout på 12% som kostet ca 70kr for en «liten» (ca 2.5dl vil jeg tippe) og det var omtrent dobbelt pris av det en mer vanlig(lavere abv) øl kostet. De hadde TV-skjerm og viste åpenbart litt fotball så det kan være greit å være obs på-men lokalet var såpass stort at det ihvertfall når vi var der gikk greit å trekke seg såpass unna skjermen at det ikke var noe problem. Det som var litt irriterende var at selv om de er «verified venue» på Untappd så var ikke taplisten oppdatert i det hele tatt, noe som gjorde det litt kronglete å finne ølene på Untappd-mye rare stavinger og ikke alltid nok info til at det gikk lett gjorde at jeg gjorde noe så sjeldent som å droppe noen innsjekkinger fordi jeg ikke ville sitte og bruke tid på å lete når jeg var der.

Cathead Gdansk

Cathead Multitap Gdansk deler av taplisten Foto: Beerangler

Pulapka
Pulapka lå ca 5-6min rusletur fra gågaten – ikke så store plassen, men intimt og koselig. 13 øl på tapp og mye flasker bak disken er mer enn nok til at man finner noe spennende. Litt sånn hipster-aktig med enkle løsninger men veldig bra stemning-dette var eneste baren vi var på helgen vi var der hvor det var «fullt» i kveldingen. Pulapka er verified venue på Untappd og menyen der var oppdatert når jeg var der.

pulapka Gdansk

Taplisten på Pulapka Foto: Beerangler

Labeerynth
Labeerynth ligger 4-5 minutter rusletur fra gågaten og har skikkelig «kjellerpub» feeling-mye fordi den ligger i en kjeller selvsagt! Fin plass for ølnerder, litt begrenset med tappekraner men mer enn nok til et besøk og to og selvsagt noe bak disken i tillegg. Dessuten spille de rock/metal her noe som drar opp for min del ihvertfall!

Labeerynth Gdansk

Taplisten på Labeerynth Gdansk Foto: Beerangler

Alt i alt synes jeg Gdansk hadde mye å tilby en ølelsker- barene lå hyppigt langs gågaten og gatene rundt selvsagt, og selv om ikke alle hadde så stort utvalg som de mer spesialiserte barene er det jo uansett mye nytt for de som ikke har vært mye i Polen-det var ikke noe problem å fiunne et nytt øl å smake på når jeg var på restaurant heller for å si det sånn. legg til at prisnivået er svært behagelig så er det igrunn bare å komme seg avgårde….

Linker:
Cathead på Untappd (obs denne va rikke oppdatert når vi var der som nevnt…)
Pulapka på Untappd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.