Tap Takeover med Nøgne Ø på Cafe Rene Haugesund 15.mars 2018

Når det skjer noe utover det vanlige i «kjedelige» lille Haugesund er det bare å stille-selv om det er torsdag! Denne gangen var det Martin H. fra Nøgne Ø som kom på besøk til Cafe Rene for en vennskapelig «tap takeover». Jeg var i forkant nokså spent på hvilke øl de tok med-jeg har igrunn smakt et anseelig antall øl fra Nøgne etterhvert men jeg håpet de hadde med seg en eller to jeg ikke hadde smakt før-og det er uansett alltid kjekkt å tilbringe tid med felles humlefolk. Dessuten kunne man bestille mat- Pintxos- også og jeg er ikke av typen som lar en anledning til å slippe unna kjøkkentjeneste gå fra meg, spesielt mtp at Cafe Rene har et høyst oppegående kjøkken!

5 øl fra Nøgne Ø

Ølene vi fikk smake -med min Untappd Rating i parentes:
1. Blonde-Blonde Ale (4/5)
Dette er en gammel kjenning, en av de mest solgte håndtverksølene i Norge og det er det en grunn til. Enkel og ujålete men frisk og med god smak og dybde.
2. Brisk-Traditional Ale (3.5/5)
Denne er gjæret med kveik og på lav temperatur, et spennende øl med mye smak, relativt lav bitterhet og en litt udefinerbar ettersmak jeg likte.
3. Porter-Porter American (4.25/5)
Dette er også en gammel kjenning og denne håper og tror jeg de har i sortimentet leeenge. Rett og slett en knakende god porter-mye smak (mye tkaffi), velbalansert og veeeldig rund i smaken, en koseøl rett og slett og skal man introdusere noen til porter-stilen/mørke øl vil jeg anbefale denne som en av de aller-om ikke den-første.
4. Vic Secret Ipa-IPA American (3.25/5)
En frisk og god IPA, om ikke jeg husker feil var denne basert på en humle med opphav i Australia-den hadde ihvertfalle en smak som skilte seg litt fra de 2-3 andre IPAène jeg hadde denne kvelden.
5. Silver Lining-IPA Belgian (3.5/5)
En nyhet og denne var spennende- mye humle, belgisk gjær og hvete betyr vanligvis at jeg ikke helt faller for det-det er særlig den belgiske gjæren jeg ofte syns gir en «emmen» smak, men denne hadde nok humle og fruktighet til at jeg klarte å oversen gjæren og kose meg med friskhet og tropiske smaker.

Martin fra Nøgne Ø i fint driv på Cafe Rene

Martin nevnte vel at han hadde rundt 200 reisedager og det merkes- tryggt og profesjonelt gjennomført, kontroll på fremdrift og kommunikasjon hele veien. Det krever litt erfaring å ha kontroll underveis samtidig som man åpner for fortløpende spørsmål og dialog men det fungerte glimrende med det antallet som var på Cafe Rene denne torsdagen (ca 15-20 deltakere). Vi fikk selvsagt mye informasjon/historie knyttet til både Nøgne Ø generelt og ølene vi fikk spesielt, men det var også mye generell info knyttet til bryggerier, humler, brygging og ølscenen i Norge. Veldig informativt og hyggelig var det rett og slett!

Konklusjonen er uansett grei- det er bare å få det med seg når det er sånne arrangementer, for kjekkt er det uansett-torsdag eller ei! Dersom noen lurte-maten var som forventet knall!

Aktuelle linker:

Cafe Rene på Untappd
Nøgne Ø hjemmeside
Beerangler på Instagram
Nøgne Ø går over til 0.33

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.