Septembernyheter 2021 – noen utvalgte anbefalinger

Da har jeg fått prøvd litt nyheter fra Septemberslippet-ble litt vilkårlig hva som er testet her, noen «safe fra «nøgne Ø samt noen mer perifere stiler for meg ihvertfall. men håper noen blir inspirert til å prøve noe de ikke har smakt.

Lervig Zimm’s Legacy Saison
Min vurdering:
Dette er igrunn en av få ølstiler jeg normalt skygger litt unna- men samtidig gjorde jeg det med surøl og 15% stouter og for 10 år siden…så innimellom kjøper jeg øl i stiler jeg ikke er veldig fan av i håp om at de vokser på meg… Jeg skal ikke påstå jeg ble Saison/Farmhouse frelst av denne ølen men det er definitivt blant de aller beste jeg har hatt i stilen og det fristet til gjentagelse! Litt gress i smaken som seg hør og bør, litt frukt litt krydder(urter?) og (for meg) overraskende frisk og lettdrikkelig.

Min rating:4/5 Untappd:3.5/5

Zimm`s Legacy Lervig Saison

Nøgne Ø – Hop Sour 2 DDHNEIPA
Vurdering: Helt klart mer fruktig og i mangel av bedre ord «lettdrikkelig» enn første versjonen-dette er mer passende i solen på terrassen f.eks slik jeg nøt den. Smaksinntrykket er for meg ihvertfall flyttet fra IPA til NE-det er et litt nytt øl og jeg liker endringen.

Min rating:4.2/5 Untappd: 3.77/5

Hop Sour 2

Eik & Tid Tvengsberg Amber Rye Sour
Min vurdering:
Frisk og fruktig, fin fruktaroma. Passe syrlighet/surskap, ypperlig som tørsteslukker/oppfrisker på terrassen.

Min rating:3.9/5 Untappd: 4/5

Tvengsberg Eik&Tid

Nøgne Ø- Batten down the hatches Stout reserve
Min vurdering:
Aroma av konjakk. Smak av kaffe, kokesjokolade og tørket frukt. Passe søt, fin munnfølelse og lett alkosting. Den fatkjelleren til Nøgne som de tryller nye mikser og øl fra leverer gang på gang…

Min rating:4.8/50 Untappd:4.37/5

Batten down the hatches Nøgne Ø

Nøgne Ø-import Weihenspehaner Tradition Bayrisch Dunkel
Min vurdering:
Veldig maltpreget som denne stilen jo skal være- et veldig lettdrikkelig øl med rund fin munnfølelse og fin sødme fra malten.

Min rating: 4.1/5 Untappd:3.55/5

Erdinger Oktoberfest Hefewizen
Min vurdering:
OK-denne er ikke ny sånt sett, men mange pol tar den inn igjen nå i september pga-dahdah- Oktoberfest… Jeg har ikke smakt den før så jeg hanka inn et eskemplar mellom nde mørkere tyngre sakene jeg ellers hadde i kurven…Og jeg ble ikke skuffet. Det er ikke noe epokegjørende her men en frisk fin og veldig lettdrikkelig øl rett og slett.

Min rating:3.7/5 Untappd:3.6/5

oktoberfest

Erdinger Oktoberfest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.