På surølsmaking på På Kornet i Stavanger

Det e både ein glede og ein irritasjon at det e nå så mange øleventer at det ikke lenger er nok «helgedager» til å få de unna på, for det er ikke bare-bare å få til øleventer midt i uken-spesielt ikke når det er i andre byer. Stavanger er dog ikke lengre unna enn når det dukket opp en spennende surølsmaking måtte jeg legge inn fravær i jobbkalenderen og komme meg sørover! Ikke bare fordi det er en spennende smaking-jeg er egentlig ingen surøl-fan- men fordi det var hos «På Kornet» som har blitt min favorittplass i Stavanger de siste månedene. God mat, meget godt utvalg av øl og kvalifisert hyggelig betjening-rene kinderegget for en matglad pratsom ølnerd altså!

Denne kvelden skulle vi få smake 10 utvalgte surøl, og er man litt Untappdtøs (jeg er VELDIG Untappdtøs) er det heller ikke feil at noen av disse ikke er lett tilgjengelig her på berget til vanlig! Til en pris på under 50-lappen pr.innsjekk-ups smak- var dette good value for peng også!

De utvalgte bryggeriene var ingen «smågutter» – begge bryggeriene har et snitt godt over 4 på et stort antall Untappd-ratinger:
Side Project- det 5.(!!!) høyeste bryggeriet på Untappd med imponerende 4,44 i snitt på over 150 000 ratinger! The Ale Apothecary er heller ikke borte, imponerende 4,28 i snitt på over 27 000 ratinger!

Før smakingen begynte fikk vi liste med info for ølene som skulle smakes- veldig kjekkt, ikke bare fikk man forberedt seg litt-men med penn kunne man notere direkte på arket og slapp å lete opp øl på Untappd underveis 😀

Liste over ølene på smaking


Helt greit oppsett liksom …..

Ølene vi smakte:
Min rating/kommentar under-ettersom jeg ikke er surølentusiast er det nok litt tynt på kommentarfronten gett, men alle var jo syrlige i en eller annen grad så … 😀 Det mangler kommentar på de fleste, rett og slett fordi jeg ikke er kompetent nok til å mene så mye om nyansene i disse ølene. På den positive siden- alle ølene var gode-i varierende grad og jeg er nok hakket mer surøl-mann idag enn jeg var igår!

1. Side Project- Biere Du Pays (Batch #6)
3/5-litt anonym

2. Side Project- Saison Du Ble (Blend #7)
3.25/5

3. Side Project- Merci (blend #3)
3.25/5-frisk fin aroma

4. Side project- La Ruche
3/5-litt mindre smak enn de foregående

5. Side Project- Pulling Nails (Blend #7)
3.5/5-mye smak, firisk god aroma

6. The Ale Apothecary- Carpe Diem Manana
3/5-litt anonym i dette selskapet

The Ale Apothecary Carpe Diem Manana


7. The Ale Apothecary- The Beer Formerly Known As La Tache (juni 2017)

3.25/5

8.The Ale Apothecary- Sahalie (2017)
3.25/5

9. The Ale Apothecary- Be Still (2017)
3.5/5- mye smak her, denne var god, testens vinner for min del

10. The Ale Apothecary- Red Echo
3.25/5-kjenner fatpreget her, litt alkoholsting-god!

Bonussmaking:
Haandbryggeriet- Haandbic Batch #521
3/5-

Good times 🙂

Om smakingen:
Litt annen måte å gjøre det på enn jeg har vært med på tidligere- rett og slett mindre «organisert»- Helge A. Hafstad startet med å fortelle litt om surøl og smakingen-og etter det ble flasker sendt rundt, vi snakket oss imellom og så hadde han noen korte «innslag» innimellom. Dette fungerte faktisk veldig godt-i og med at det var mindre organisert opplegg fra arrangør ble det mer snakking rundt bordet-ypperlig måte å bli kjent med felles ølnerder på! Riktignok var jeg litt and i svanedammen mtp øltypen men lærerikt og kjekkt var det uansett!

Til slutt vil jeg oppfordre alle til å hive seg med på slike arrangementer-du trenger ikke ha peiling, du trenger ikke kjenne folk-det er gøy og går helt fint, og når du går hjem kommer du til å tenke at dette skal du være med på flere ganger!

«På Kornet» arrangerer slikt jevnlig, følg de på Facebook!
Nå i nærmeste fremtid har de bla Mjødsmaking med Superstition (Tirsdag 17/4) og surølsvertikal(!) med Cascade. Det var flere jeg snakket med igår som hadde vært på forrige seanse med Cascade og skrøt fælt, så absolutt noe å få med seg fremover altså!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.