På Plankeåpning På «På Kornet»

Lesere av bloggen har nok bitt seg merke i at jeg er veldig fan av det man ofte kaller «smaksplanke» på puber-rett og slett fordi jeg syns det er en genial måte å bringe mangfoldet i ølverdenen ut til kundene på uten at de blir altfor blakke-og pussa…. Det var derfor en selvfølge (eller egentlig en ren tilfeldighet) at jeg var til stede når «På Kornet» i Stavanger lanserte sin planke denne uken. De begynner med et fast konsept kalt «tirsdagsplanken» til meget hyggelig pris forøvrig, så tirsdag kan være en fin dag å smake litt nye øl på om man befinner seg i Stavanger eller omkringliggende herligheter.

«På Kornet» er forøvrig en gastropub som det kalles, kort sagt fokus på både mat og drikke. Plassen er forholdsvis ny (januar 2017 ca) men med erfarne folk med bak roret fra start av. De har godt utvalg av øl både på tapp og flaske, og det byttes jevnlig. Jeg var forøvrig så heldig å få en smak av en godbit når jeg var der som ikke er mange forunt å få smake- «Meadlife crisis» mjød, et samarbeidsbrygg mellom Cervisiam og Mjøderiet som var helt fantastisk! At de plukker opp slike ting innimellom er grunn nok til å sjekke innom!

«Meadlife Crisis» fra Cervisiam/Mjøderiet

Anyway- slike smaksplanker består typisk av 4-8 glass (i dette tilfellet 4, som imho er bedre enn 6-8 dersom man er alene samtidig som det ikke er noen big deal å ta to dersom man er to eller flere) og er man av den typen (og det er jeg) kan man gjerne kose seg litt i forkant av besøket med å sjekke ut menyen på Untappd slik at man er litt forberedt når man kommer.

På Kornet på Untappd her

Ikke at det er nødvendig-menyen er skrevet og tegnet med bravur på veggen bak baren, og ikke minst er de bak baren (som jo er nesten vel så viktige som alt annet til sammen) både hyggelige og kunnskapsrike så her er det hjelp å få om man ønsker det!

Planken-ølmenyen på tapp i bakgrunnen

Det er rett og slett en glede å komme her når man er glad i øl-og når jeg legger til at maten er over snittet god (prøv f.eks de koreanske kyllingvingene litt utpå kvelden….!!!!) så er det ingenting å lure på lenger-ta en tur på «På Kornet» og prøv planken 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.