Nyheter Nøgne Ø januar 2021

2021 starter med et lite smell fra Nøgne Ø- med hele 6 nye øl- 5 fra Bestillingsutvalget og 1 i Basisutvalget.

nøgneø

Nyheter Nøgne Ø januar 2021

Mine kommentarer er som alltid kortfattede, så vil Dere ha mer utfyllende smaksnotater før ølene slippes ville heg snoket litt rundt på Facebook-f.eks gruppen «Venner av Nøgne Ø» hvor det dukker opp vurderinger fra ølelskere som har mer utdypende kommentarer. Det ligger også endel (engelskpråklig) informasjon på nett, se linker nederst.

South Coast IPA (basisutvalget)
Bryggeriet:
South Coast IPA er en klassisk amerikansk IPA med malt fra Ringsaker. Trpisk fruktighet, sitrus, gran og en maltig kropp balansert mot en lang bitter avslutning.

Min vurdering: Untappd 4.3/5
Nydelig litt tåkete gylden farge, fint skum. Klassisk ipa stil, flott humlepreg, litt maltsødme, bra balansert bitterhet. Lett tropisk fruktighet😃

southcoastipa

South Coast IPA Nøgne Ø

Old Salt Tavern
Bryggeriet:
Ekstra Sterk Bitter (ESB-Extra Strong Bitter) er forløperen til dagens pale ale, med en lanmg stoilt historie som engelskmenns foretrukne øl på puben. En klassisk ESB er karakterisert med smaker av korn, kjeks, karamell og den klassiske English East Kent Golding humlen. Skål!

Min vurdering: Untappd 4.2/5
Masse humle, litt (malt?) sødme og skikkelig pubpreg, engelskmennene er inne på noe😃 merkelig nok fikk jeg skikkelig «pubfeel» av denne ølen, selv om jeg jo ikke drikker denne type øl på pub til vanlig, det er mulig det er aromaen- skikkelig treff på «pubøl» her ihvertfall!

oldsalttavern

Old Salt Tavern Nøgne Ø

Marooned 2 Sour- Flanders red ale
Bryggeriet:
Marooned 2 er en flamks red ale gjæret med villgjær og bakterier i en ståltank i 2-3 år, så modnet 2 år til på vinfat. Forfriskende syrlig, funky og med kompleks smak. Aroma av bær, balsamicoeddik og stall. Dette er en tørr øl som passer godt til ost eller bare for kos.

Min vurdering: Untappd 4.6/5
Sur, frisk, masse bærsmak, nesten litt vinpreg-nyyydelug øl😃 med et såpass mektigt øl på stor flaske vil jeg absolutt anbefale å dele denne med noen du er glad i-som er glad i sånne øl, dette er en øl som passer utmerket til deling og en times reflektering over hvor herldig man er som ikke bare drikker pils!

marooned2

Marooned 2 Nøgne Ø

Raw 2 Traditional Ale
Bryggeriet:
Raw 2 er en «råøl, et øl som ikke er kokt. Det er en av de eldtse metodene for å brygge øl, og var tidligere den vanligste metoden for å brygge øl i sørlige deler av Norge. Bryggeprosessen er «bakvendt», man begynner med å koke einer.

Min vurdering: Untappd 3.6/5
Nydelig farge og skum😃 lukter og smaker som en dag over skoggrensa-litt einere, litt gress med litt fruktig ettersmak. God.

raw2

Raw 2 Nøgne Ø

Blackout stout
Bryggeriet:
Blackout er en mektig stout med markert smak og aroma fra rstet malt. Her finner du smaker av kaffi, sjokolade, toffee og lær i en silkemyk stout. Passer godt til kjøttretter. Nydelig med sjokolade og desserter.

Min vurdering: Untappd 3.5/5
Kaffi, sjokolade og litt røkt torv🤔 ikke superfan av røyksmak, men ikke veldig påtrengende. Personlig vil jeg nok forertrekke den vanlige «imperial stouten» til Nøgne som er en fantastisk god «lav» abv prisvennlig stout, men hvis du liker litt preg av ristet malt/røyk er dette et godt alternativ.

blackout

Blackout Stout Nøgne Ø

A Billowing Surge stout
Bryggeriet:
Billowing Surge er en blanding av utvalgte fatlagrede stouter som i ettertid har modnet med krydder og kakaobønner. Smaker av sjokolade, kaffe, lakris og svisker og et hint av armagnac fra fat.

Min vurdering: Untappd 4.7/5
Nydelig stoutmiks. Kaffi, mørk sjokolade, litt vanilje, litt fatpreg masse snopefaktor

abillowingsurge

A Billowing Surge Nøgne Ø

Nyheter Nøgne Ø 2020 jeg har omtalt:
Juleøl 2020 Nøgne Ø
Nøgne Ø september 2020
Nøgne Ø sommernyheter 2020
Vårnyheter Nøgne Ø 2020

Andre aktuelle linker:
Nøgne Ø på nett
Nøgne Ø på Untappd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.