Med ølnøtter på fisketur

Innimellom ølsmakingen liker jeg også å dra på fisketur-spesielt etter en fisk som heter karpe (jepp-det er samme art som mange har i hagedammen, men den naturlige varianten-ikke den hvite/røde). Karpe er en art som kan være litt kinkig å få på kroken- den er litt sær og småspist og mye av spenningen er knyttet til å finne ut hva som får de til å miste loitt av forsiktigheten og ta ditt agn. vanlig agn til karpe er mais, spesiallaget agn kalt boilies -og tigernøtter. Tigernøtter er egentlig ikke nøtter-det er biter av en rot som av en eller annen grunn kalles tigernøtter. Disse tigernøttene tilsettes ofte smak for å gjøre de mer fristende for karpene- typisk er søte og sterke smaker mye brukt som vanilje, kokos,chili eller banan. Sist gang jeg skulle lage klar en batch nøtter tenkte jeg-hvorfor ikke prøve en mørk øl som smak? En belgian dark med sødme og fylde burde jo kunne friste karpene- den lurer lett meg utpå for å si det sånn….

Valget falt på en prisvennlig og veldig øl «Ryolitt» fra et av mine favorittbryggerier- ELØ

Tørkede tigernøtter og «Ryolitt» fra ELØ

Som tenkt som gjørt- nøttene prepareres med å marinere og så koke nøttene:

Etter marinering og koking har man nøttene på glass og lagrer de til bruk. På dette punktet var det en klar søtlig lukt fra malt og sjokolade!

MEN- det holder ikke bare at det lukter og ser bra ut-det må jo fange fisk også…som tenkt så gjort-på fisketur med meg:

På kroken hadde jeg altså en ølpreparert tigernøtt og en falsk mais-for syns skyld liksom….. Nå valgte jeg et vann med endel fisk, det er vanskelig å teste agn i vann hvor man kanskje får et napp hver 50t man fisker….

Jaggu likte ikke karpene smaken av øl fra Fitjar også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.