Krecher- nytt norsk bryggeri

krecher

Krecher

Idag dumpet det noe spennende inn i innboksen- at det startes nye bryggerier i Norge er jo ikke helt uvanlig (selv om takten naturlig nok har gått kraftig ned siste 2-3 årene) men her snakker vi om oppstart med 2 godt kjente bryggenavn i spissen- Ellen Minerva og Martin Opedal. Det er to navn som har værtknyttet til mange gode øl de siste årene og jeg blir ikke mindre spent når jeg leser at de skal satse mye på fatlagring ……

Her er infoen som er kjent foreløpig og under ligger det link til facebooksiden:

Krecher uttales som “creature”, eller skapning om du vil og henter sin inspirasjon fra mytiske skapninger, litteratur og legende.

Krecher kommer til å fokusere på eikefatlagrede “store” øl med naturlige tilsetninger, velhumlede IPA’er i østkyst-stil, og fruktige surøl som blir mest nærliggende å beskrive som øl-smoothier – igjen med et fokus på de naturlige råvarene. Vi ønsker å strekke oss mer mot det ekstreme enn vi tidligere har gjort, men med å holde fokuset på å oppnå det ekstreme med mest mulig naturlige råvarer. Som vi for eksempel gjør med de heftige fruktmaserasjonene i de kommende fruktølene våre.

Krecher har allerede vært i gang en stund, og vi kommer til å lansere følgende øl til bestillingsutvalget i mai, som nå deles offentlig for første gang:

The Dagonathulu: Kirsebær og bringebær-smoothie style berliner weisse på 5%. Et øl bestående av 50% øl og 50% ekte frukt, brygget i ekte smoothie-øl-stil, i mer ekstrem grad enn det har vært gjort av noen i Norge tidligere, tør vi å påstå. Ølet er vegansk.Draugenetic X: Jordbær, bringebær, solbær og vanilje-smoothie style berliner weisse på 6%. Nok et øl bestående av 50% øl og 50% frukt, følger en litt annen prosedyre enn ølet over rundt frukt-tilsetningene for å gi en litt annen effekt. Ølet er vegansk.

Phantom Resonator: IPA brygget med årets høst av Citra og Mosaic i 50/50-forhold, gjæret med vår husgjær og med en liten klype laktose for ekstra munnfølelse.Frukt-ølene er selvsagt gjæret ut og pasteurisert, og vil på den måte ikke skape noen problemer med eksplosjoner med disse fruktmengden.

I forbindelse med oppstart har vi også bestilt 70 ny-tømte eikefat fra Buffalo Trace som fylles opp med barleywine og imperial stout i disse dager, og vil legge grunnlaget for vårt omfattende fat-program med utelukkende sterke og mørke øl.

Linker:
Krecher på Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.