Kjøpe øl fra utlandet- en dyrekjøpt erfaring

Nå tror du kanskje basert på overskriften at dette var en erfaring jeg ville vært foruten-men det er det absolutt ikke. Det ble bare littegranne dyrt! Jeg har som mange andre vært litt usikker på dette med å bestille øl fra utlandet, og når den lokale remaèn har samme utvalget som polet hadde for 10 år siden og polet er blitt mye bedre så har ikke behovet vært så veldig stort egentlig. Ssamtidig er det nå engang sånn at det er ikke alt som man gjerne ville ha smakt som havner i hyllene til rema eller polet her hjemme ….


Jeg bestemte meg derfor for å rett og slett teste ut hvordan dette fungerte, og uten at dette er ment som en fasit eller oppskrift deler jeg erfaringer her for andre som kan lure på å gjøre det samme. Jeg lar dette forløpe som en tidslinje…..

21.11.2018
Bestiller 5 øl fra www.warpigs.dk
Får kjappt bekreftelse på ordren

Bestiller 5 øl og totalt er ordren på 700dkr inkl frakt (som er relativt dyrt, 245dkr men det er tross alt tunge glassflasker som skal sendes)

28.11.2018
Mail fra Warpigs-pakken er sendt

03.12.2018 kl 09:36
Får sms fra DHL-importpapirene mangler informasjon om volum og styrke, kan jeg vennligst sende mail med ordrebekreftelse
Ca kl 11 sender jeg mail, får svar samme dag før arbeidstiden er over om at info er mottatt, takk for hjelpen og pakken er nå sendt til fortolling

05.12.2018 kl 10:15
Får sms fra DHL-pakken er ferdig fortollet
Samme dag får jeg tlf fra DHL-pakken er på vei, vi avtaler levering og jeg får pakken levert på døren.

(her må jeg skyte inn at jeg var veldig fornøyd med både tidsbruk og servicenivå hos DHL!)

12.12.2018
Faktura for moms/fortolling kommer i postkassen og den er på 590 nkr

For alle 5 flaskene altså ca
Bestilling/frakt: 840nkr
Fortolling/moms: 590nkr
Totalt 5 flasker: 1430nkr

warpigs
5 herlige flaskeøl fra Warpigs

Vi snakker altså rett under 300nkr pr-flaske, for flasker som er på 375ml med en abv på 10-13%.

Ølene:
2*Smoldering Holes BA Bourbon
2*3 Bean Stout Lervig Collab
1*Barleywine Er Mit Navn Mikkeller Collab

Dette er jo både dyrt-og ikke dyrt, spørs hva man sammenligner med. Det er ikke helt unaturlig å sammenligne med f.eks Sippin Into Darkness fra Lervig på polet, den koster 197nkr for 0,33…..

Dette er jo klart ikke noe jeg vil gjøre hver uke..men greit å ha testet og sett hvordan det fungerer. Det vil jo gjerne være smart å være litt mer taktisk med å bestille flere flasker/bestille sammen f.eks for å få ned kostnadene pr.flaske for frakt etc også.  Jeg ble ihvertfall ikke skremt, men samtidig- på en annen dag/med et annet firma kunne vel f.eks mangelen på spesifisering i importpapirene betydd mer problemer enn det ble her…. iblant så hører man om noen som har vært uheldige og fått pakken direkte uten fortolling og….

Har noen andre erfaringer-kom gjerne med dem i kommentarfeltet !

5 Responses

 1. Atle Meslo sier:

  Lønner seg å reise til Danmark selv da og fremdeles spare penger 👍 kvote appen til tollvesenet 27 liter OVER KVOTE av de du nevner skal da bli 540 nkr hvis du henter selv 😉

 2. Kenneth Meidell sier:

  Bestilte 6 Westvleteren 12 fra Belgia en gang. Det eneste jeg fikk var en mail fra tollvesenet en forklaring på hva pakken innholdet. Jeg sendte de dette og noen dager etter fikk jeg pakken i posten. Kostet ikke meg mer en hva prisen på Westvleteren 12 var på nettstedet. Ingen ekstra toll eller noe ekstra. Kanskje jeg var heldig?

 3. Andreas sier:

  Bestofbeers.dk har veldig bra utvalg og fri frakt til Norge på ordrer over 1000 kr, itilegg leverer de ekstremt kjapt og har super kundeservice. Ellers e eg veldig fornøyd me mikkeller.dk men syns frakt blir dyrt og vert uheldig med laaaang leveringstid på DHL

  • beeranglrcom sier:

   Godt tips, skal sjekkes 🙂
   Er de flinke med å merke pakkene tydelig så man slipper sende ekstra dokumentasjon til fortollingen og?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.