Juleøl og senhøstnyheter fra Nøgne Ø 2020

Nøgne Ø har hatt et sterkt år imho- mye bra, særlig fra fatene-jeg er jo som kjent svak for ting som har tilbragt tid på fat… Juleutvaløget til Nøgne Ø er i år bredt- det er ikke bare det vi tradisjonelt anse som juleøl som slippes nå med julekobling og bra er det, her er det noe for de fleste utenom de som sverger til pilsner og bare pilsner. Jeg har som vanligt noen kjappe vurderinger av nyhetene, basert på mine untappdratinger. Nederst kommer det en «anbefalt» liste også…

juleøl nøgneø

Helt grei lagoppstilling…

JULEFRI, Alkoholfritt
Vi er svært stolte av det aller første alkoholfrie juleølet som fikk terningkast 6 (VGs Juleøltest, 2019).
Lett krydret, fyldig i smak og munnfølelse og en god følgesvenn til julens forskjellige måltider. Øl passer alltid til mat, men det er ikke alltid det passer med alkohol.

Min vurdering- her bare legger jeg meg på samme linje som ifjor når ølet kom- 4.25/5 Untappd:
Åj!Overraskende kraftig karamell-ish smak! Mye krydder, ingen tvil om hvilken årstid det er-gir mye pluss for go ølsmak og fylde uten alkohol her, vi trenger mer slikt!

Alkoholfri men ikke smaksfri

HVIT JUL, 4,5%
:Hva er egentlig et juleøl? Legg igjen dine fordommer og åpne opp for dette middels fyldige hveteølet. Velhumlet, og krydret med smaker og aromaer som hører julen til. Kall det gjerne vårt snøfreserøl. Nytes avkjølt med et åpent sinn. For hva er vel hyggeligere enn en skikkelig hvit jul?

Min vurdering- Untappd 3,7/5
Smaker hvete, humle og frukt. Frisk til hveteøl å være😃

hvitjul

Hvit Jul Nøgne Ø

BRUN JUL, 4,5% NYHET 2020!
Kombinasjoner av god mat og godt øl er en lidenskap hos oss på Nøgne Ø. Derfor har vi brygget en belgisk brun med hvete og belgisk klostergjær. Dette gir et øl med mye krydder og fruktighet, og smaksnyanser som nellik, banan, karamell og urter.

Min vurdering: 4.1/5 Untappd
Veldig mild fin brown ale. Ingen sterke smaker, rund og fin med litt krydder, litt karamell og litt frukt bak på tungen. Veldig god til litt ost&kjeks og denne tror jeg kan bli min favoritt til julekakene også.

brunjul

Brun Jul 2020 Nøgne Ø

RØD JUL, 8%
Et godt juleøl skal appellere til alle sansene. Hør det livlig bruse fra glasset når du skjenker. Kjenn hvordan aromaene fra aprikos og fiken fyller rommet, og la smaken av tropiske frukter forføre deg. Det er dette julen handler om: å stoppe litt opp og ta inn alle inntrykkene. Dvele litt ved de deilige smakene.

Min vurdering: 4.3/5 Untappd
Markant maltpreg. Veldig fin sødme, lett fruktighet. Lite bitterhet, litt krydder i bakkant. Nydelig øl.

rødjul

Rød Jul 2020

GOD JUL, 8,5%
Det blir ikke jul uten! En mørk ale brygget spesielt for julehøytiden, med en fyldig og kompleks smak av karamell. God Jul er et sterkt, mørk og relativt søtt øl – akkurat slik vi synes et juleøl skal være.

Min vurdering- Untapps 3.9/5
Maltrik med fin sødme. Endel krydder og litt røyksmak. God men jeg var nok mer begeistret for «plussversjonen».

godjul

God Jul 2020 Nøgne Ø

SVART JUL, 10%
Svart Jul er en mørk og fyldig imperial tropical stout. Krydret med noen av julens fineste kryddere. En god kombinasjon når julekakene kommer på bordet, eller når julefreden senker seg.

Min vurdering: 4,1/5 Untappd
Masse krydder, definitivt julepreg-lukter som litt som kjøkkenet før kakefesten på jobb siste dag før jul uten at det blir for markant. Veldig varm fin munnfølelse, skikkelig koseøl. Jeg prøvde den til litt ost&kjeks og det funket fint.

svartjul

Svart Jul Nøgne Ø

JULEQUAD 2020, 10%
I gamle dager var det påbudt å by på sitt beste øl til jul. Om man ikke bød på skikkelig juleøl, kunne man ende med tap av gård og grunn. I verste fall risikerte man å bli landsforvist. Dét ønsker ikke vi her på Nøgne Ø, så vi brygger Julequad. Nøgne Ø Julequad 2020 er godt egnet for lagring. Spar noen flasker et par år og opplev hvordan smakene endres over tid.

Min vurdering- Untappd 4.5/5
Varm, mektig, belgisk sødme. Mye smak, brunt sukker, litt frukt og veldig rund i kantene mtp at abv er 10%😳 passet perfekt til en sjokolade med fruktinnslag😃

julequad

Julequad 2020 Nøgne Ø

EKSTRA GOD JUL, 13,5% NYHET 2020!
Til jul kan man gjerne unne seg litt ekstra. En liten gave til seg selv. Det er ingen hemmelighet at vi på Nøgne Ø elsker Nøgne Ø God Jul, og denne ekstra kraftige versjonen av vår testvinner er en hyllest til denne klassikeren. Nøgne Ø Ekstra God Jul er med andre ord en fyldig og varmende juleøl som setter deg i den rette høytidsstemningen.

Min vurdering- Untappd 4.4/5
Varm og herlig munnfølelse. krydder (nellik??), sødme aka mørk sjokolade og et hint av juletre!

ekstragodjul

Ekstra God Jul 2020 Nøgne Ø

NORDIC NOIR
I tillegg til juleølslippet 3. november kommer det to spennende nyheter i Vinmonopolets Spesialutvalg fredag 6. november: Nøgne Ø Nordic Noir er brygget på gode, norske råvarer. Vi har gjæret dette ølet på ekstrem temperatur; 42°C. Sammen med det unike norske sjokolademaltet fra Norsk Malt har dette gitt ølet en ekstra dimensjon. Den fatlagrede versjonen har fått modne 7 måneder på Oloroso sherryfat.

Min vurdering-ikke fatlagret versjon Untappd 5/5
Holymoly😳 kaffi, masse sødme-sjokolade og karamell. Behagelig alkoholpreg, fantastisk øl😳

nordicnoir

Nordic Noir Nøgne Ø

3 anbefalte:
Det er igrunn ikke lett å anbefale 3 ut av denne listen-for det er rett og slett jevnt over høy kvalitet-men skulle jeg plukket 3 ville det blitt disse:

1. Nordic Noir- denne forsvinner nok (dessverre) kjappt fra hyllene, fantastisk øl både idag og til lagring vil jeg tro
2. Julequad 2020 – mektig, søt og varmende
3. Brun Jul – god og «enkel» øl som vil passe til både det meste av mat-og som koseøl

Og så anbefaler jeg alle å ha noen Julefri stående i julen- meget god alkoholfri øl som passer godt på høytidsdagene når man skal holde seg promillefri

God Jul!

1 Response

  1. 3. januar 2021

    […] Nøgne Ø 2020 jeg har omtalt: Juleøl 2020 Nøgne Ø Nøgne Ø september 2020 Nøgne Ø sommernyheter 2020 Vårnyheter Nøgne Ø […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.