Juleøl fra Nøgne Ø 2022

Her er dette årets juleøl fra Nøgne Ø jeg vil nok prøve de aller fleste av disse selv da Nøgne normalt sett treffer godt på de aller fleste av sine mørke øl hos meg…. Det er i stor grad «gamle gode kjente» øl de kommer med og det er igrunn litt deilig men det er jo noe nytt og den ekstra lagrede Ekstra God Juyl 2021…ohlalala den høres fantastisk ut!

DAGLIGVARE:
NØGNE Ø JULEFRI, 0% ABV (Alkoholfri). Et mørkt og deilig alkoholfritt alternativ som dufter og smaker av julens krydder. Testvinneren Julefri finnes også i Vinmonopolets hyller!
NØGNE Ø ENDELIG JUL, 4,5% ABV. 0,5 L boks. NYHET 2022! Et godt krydret juleøl med et smaksbilde ikke helt ulikt den mye etterspurte Underlig Jul.
NØGNE Ø HVIT JUL, 4,5% ABV. 0,5 L flaske. Et lyst og krydret (nellik, appelsinskall og korianderfrø) juleøl i belgisk stil (hvete og belgisk gjær).
NØGNE Ø GUL JUL, 4,5% ABV. 0,5 L flaske. Et fyldig juleøl krydret med julens kryddere og tilsatt aromatisk honning.

Av butikkølene er det nok Julefri som peker seg ut hos meg, den er et meget godt alkoholfritt alternativ som det er greit å ha noen stående av. Jeg prøver nok noen av de andre også men det blir litt mindre «presserende» oppi polslippet som jo er betydelig for de fleste av de store bryggerene nå til jul…

Alkoholfri men ikke smaksfri

VINMONOPOL:
NØGNE Ø GRØNN JUL, 7% ABV. 0,33 L flaske. En kraftig jule-IPA som er tørrhumlet og tørrkonglet på en måte som gir tydelige assosiasjoner til juletre.
NØGNE Ø RØD JUL, 8% ABV. 0,5 L flaske. En Imperial Red Ale er et perfekt humlet alternativ til tradisjonell julemat.
NØGNE Ø GOD JUL: 8,5% ABV. 0,5 L flaske. Nøgne Øs ubestridte juleklassiker og fast inventar på de fleste julebord.
NØGNE Ø EKSTRA GOD JUL 2022, 15,5% ABV. 0,5 L flaske. Lansert første gang i 2020, og er allerede et fast innslag i vår juleportefølje. Nytes i kontemplasjon. Årets versjon har fått et par ekstra alkoholprosenter.
NØGNE Ø SVART JUL, 10% ABV. 0,5 L flaske. Tropical Christmas Stout. Krydret med noen av julens fineste krydder. En god kombinasjon når julekakene kommer på bordet, eller når julefreden senker seg.
NØGNE Ø JULEQUAD 2022, 12% ABV. 0,5 L flaske. En belgisk quadrupel som har høstet terningkast seks i VG samtlige år siden lanseringen i 2016.
NØGNE Ø A CHRISTMAS CAROL, 16,5% ABV. 0,33 L flaske. Ekstra God Jul 2021 som har fått modne i ett år på Oloroso sherryfat. Kun 4.200 flasker tilgjengelig. NYHET 2022!

Jeg vil nok prøve å få med meg minst en av alle her men det er God Jul, Ekstra God Jul og Julequad som har truffet best hos meg siste årene så da blir det fort de jeg har størst forhåpninger til også…

julequad

Julequad 2020 Nøgne Ø

BONUS:
NØGNE Ø NORDIC NOIR 2, 15,5% ABV. 0,33 L flaske i tinnrør. Nøgne Ø Nordic Noir 2 er langt på vei bygget rundt den gode sjokolade-malten fra Norsk Malt på Ringsaker. Med honning og einer fra Brekkestø og Kveik fra Sigmund Gjernes på Voss, har vi fanget smaken av ekte norsk håndverk helt fra råvarer til ferdig brygg. Modnet ett år på flaske før slipp for en avrundet, fruktig sødme.
NØGNE Ø NORDIC NOIR 2 Sherry edition, 16% ABV. 0,33 L flaske i tinnrør. Lagret i nærmere ett år på Sherryfat fra Oloroso, Cortado og Ximenez.
NØGNE Ø NORDIC NOIR 2 Vouvray edition, 16% ABV. 0,33 L flaske i tinnrør. Lagret i nærmere ett år på Vouvray-fat som bidrar med en krydret, lys fruktighet.

Dette er jo ikke juleøl men de kommer på samme slippet-gleder meg fryktelig mye til disse så håper jeg får tak i noen, første «runde» var fantastisk og jeg har faktisk foprtsatt en liten håndfull igjen i kjelleren…..

juleøl

Nøgne Ø juleøl 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.