Intervju Svein Andrè Waage fra Skudenes Bryggeri

Jeg var nylig på bryggeribesøk hos Skudenes Bryggeri og fikk i den anledning også mulighet til å ta et lite intervju med daglig leder Svein Andrè Waage, noe jeg satte stor pris på! Nå er jo Skudenes Bryggeri tilfeldigvis både et av mine lokale bryggerier-OG et av mine favoritt bryggerier så dette var en kjærkommen anledning til å både roe nervene mtp mine favoritter, og å snuse litt på hva jeg kan forvente fremover!

-Dere hadde jo en lang periode etter oppstarten med den heldige problemstillingen at Dere ikke klarte produsere nok i forhold til etterspørselen- hva er kapasiteten nå etter flyttingen, og hvor mye brygger Dere nå?

Kapasiteten nå er på ca 10 000l/mnd litt avhengig av hvilke øl som brygges, og vi utnytter nå cirka 30-40% av kapasiteten.

Dere har jo fått skjenkebevilgning og har nyoppusset «smaksrom»-hvilke planer har Dere på dette området?

Her vil vi blant annet arrangere åpne smakinger hvor alle som vil kan melde seg på,vi vil også ha smakinger med helt nye øl som vi da får vurdert tilbakemeldingene på før vi eventuelt går videre med de. Det vil også være muligheter for grupper på 15-40 personer å arrangere smakskvelder med oss her.

Smaksrom hos Skudenes Bryggeri Foto: Karl Inge S


De fleste bryggerier har jo noen «basisøl» om jeg skal kalle det det som er populære og er viktige for bryggeriet-hvilke av de etablerte øltypene Deres kan vi se frem til at fortsatt brygges i 2018?

Styrbord og ballast er jo våre mest populære øl, dette er lyse øl som treffer bredt og er godt innarbeidet, og de vil vi fortsette med fremover også. Videre er Dregg et øl vi har fått gode tilbakemeldinger på og som vi ser for oss at vi vil produsere endel av i 2018. Babord vil høyst sannsynlig også gjøre et comeback i større produksjon snart.

Dregg fra Skudenes Bryggeri Foto: Karl Inge S

Siden vi er inne på øltyper-i 2017 kom Dere med noen sterkere og veldig spennende øl, blant annet Chief varianten fatlagret på whiskeyfat og Utaskjærs. Får vi se mer slik i 2018, og hva tenker Dere om å lage mer øl over butikkstyrke?

Med økt kapasitet har vi bedre muligheter for å prøve nye bygg, og det blir flere nye øl tilgjengelig i 2018. Vi tenker blant annet på å lage noen øl (over butikkstyrke) som vil bli gjort tilgjengelig på fat for utesteder lokalt.

Fra smaksmesse i Haugesund 2017 Foto: Karl Inge S

Vil 2018 også bli året Dere kommer med øl via Vinmonopolet, noe som vil bedre tilgjengeligheten for de sterke ølene?

Det er god mulighet for at vi kommer på Vinmonopolet i tillegg til utesteder med de sterkere ølene- blant annet er Chief og Utaskjærs aktuelle for det.

Med økt kapasitet er også tilgjengeligheten blitt bedre-blant annet på bryggeriutsalget, Haugesund Ølutsalg, noen Gulating butikker og lokale butikker i tillegg til MENY butikkene på Haugalandet. Er det planer for ytterligere utviding på dette området for 2018?

Ja det er ikke umulig at vi også blir å finne på REMA butikkene i løpet av 2018 🙂

Med det takker jeg for intervjuet-og gleder meg til alt det spennende som skjer i og rundt Skudenes Bryggeri i 2018!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.