Haugesund Ølfestival 2017 6-7.oktober kort vurdering

Sist helg var det igjen tid for den årlige ølfestivalen i Haugesund. jeg var litt skuffet over antallet bryggerier som deltok, men det er uansett must-go spør du meg, går vi ikke blir det ihvertfall ikke bedre, ikke sant?!

Nøgne Ø var det største bryggeriet på årets ølfestival

Bryggerier som var med i år:
Nøgne Ø
Jåttå Gårdsbryggeri
7Fjell
ELØ (En liten øl)
Aas/Bryggerhuset
Garasjebryggeriet

ELØ hadde en flott stand

6 bryggerier er uansett nok til at man ikke rekker å smake over alle ølene, så det er ingen grunn til å klage alt for mye. Jeg hadde kikket på Untappd fredagen så når jeg kom lørdgaen hadde jeg en ide om hva jeg ville prioritere. Noen få var utsolgt allerede fredagen men det var fortsatt plenty spennende øl å prøve.

Utvalget av øl var nokså bra igrunn, jeg hadde håpet på litt mer høy ABV stouts, IPA`og NEIPA men vi kan ikke få alt vi vil heller. JEg endte opp med å rpøve øl fra 5 av 6 bryggerier, og jeg skal prøve å sette opp en topp 5-liste basert på mine smakinger…..

Min topp 5 Haugesund Ølfestival 2017
1. Røvær Stout-Garasjebryggeriet
Garasjebryggeriet er et lokalt Haugesundsbryggeri og medarrangør av festivalen-det var faktisk i Deres lokaler festivalen ble avholdt. Røvær stou var en prostiv overraskelse- med bare 5% ABV var det mye smak i denne! Flott farge, nydelig brunt skum og rik på smak. Ratet denne 4/5 på Untappd!

røvær stout

Røvær Stout by Garasjebryggeriet Photo: karl Inge S

2. Tjommi-7fjell
En rett frem og veldig god pale ale fra bryggeriet mellom de sju fjell-frisk, humlete og den type øl man kan ta med seg en sixpack av til fest.

3. KIS-ELØ
Et av mine favorittøl, dette er et sikkert kort. Lett på smak, forfriskende men ikke uten smak. Denne ølen startet jeg med mens jeg orienterte meg rundt i lokalet…

4. Bekkalokk-7Fjell
Enda en flott øl fra Bergen, Bekkalokk er en red/amber ale med flott farge, mye smak og passe menge humle.

5. Skallegrim- Jåttå Gårdsbryggeri
Jåttå er et av de mer etablerte mikrobryggeriene fra Rogaland. Skallegrim har ABV 7.4% og med en IBU på 82 får den jobben gjort! Her er det MYE smak, jeg har blitt litt lei «vanlig» IPA etterhvert, men når IPAen kommer som dette er det helt toppers.

For egen del var jeg fornøyd med festivalen men håper som de fleste andre at det blir flere og gjerne enda mer «eksotiske» bryggerier neste år-til da-skål!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.