Ølsmaking «Das Grosse Smaksmesse» i Haugesund 14.oktober kort vurdering

Bare en uke etter Haugesund Ølfestival 2017 var det en ny ølsmakingsevent i Haugesund- Scandic Maritim arrangerer hvert år «Oktoberfest» og i år hadde de lagt mye arbeid i «vorspielet»-sjekk bare bryggerilisten:

Skudenes Bryggeri
En liten Øl
Salamander Bryggeri
Mikkeller – great selection
EC Dalhs – with Limited Editions
Lervig
Ringnes
Kronenburg
Austmann
Brooklyn Brewery – with Limited Editions
Aja Bryggeri
Lindheim Bryggeri
Gulating
Små Vesen from Valdres
Nøgne Ø
7 Fjell
Mykle bryggeri

Selv om ikke alle (bla Mikkeller) stilte med egen stand/folk men ble representeert av organisator/Cafe Rene var det mer enn nok øl å smake på for oss ølnerder. Totalt var det ca 10-12 stands med over 130 øl totalt! Ølkupongene var litt dyre -35kr ved kjøp av 10 men de fleste kostet bare en og når jeg kan smake en øl som Mikkellers 1000 Chardonnay eller Mikkellers Spontan Cherry Frederiskdal for 70kr er jeg veldig fornøyd!

Spontan Cherry Frederiksdal by Mikkeller Photo: Karl Inge S

Selv om det var mye spennende øl klarer jeg ikke helt unngå å fokusere på de lokale bryggeriene og de var der alle sammen- Skudenes Bryggeri, En Liten Øl, Salamnder og Bømmeløen! Det beste av aklt-de hadde med seg mye nye øl!

ELØ (One Little Beer) always puts effort into their stands making it appealing and impossible to pass by….

Jeg var spesielt begeistret for at et av mine favorittbryggerier, lokale Skudenes Bryggeri hadde med seg noen øl over butikkstyrke som jeg har hatt lyst å smake på lenge men som er litt vanskelig tilgjengelig.

Skudenes Bryggeri hadde bra utvalg med seg

Lokalet og arrangementet fungerte bra-god plass, masse sitteplasser og ingen køer å snakke om. Jeg har som vanligt plukke tut noen favoritter, og jeg har utelatt øl jeg har smakt tidligere som «KIS» fra ELØ, den ville ellers endt langt oppe på det meste….!


1. Utaskjærs fra Skudenes Bryggeri 4.25/5 Untappd rating

Dette er en fantastisk øl med tydelig Skudenes preg-fin farge, mye smak og den flotte milde ettersmaken med litt sødme de har på de lysere ølene sine. Denne skal jeg handle inn!

2. Bauge from Bømmeløen Brygghus 3.75/5 Untappd rating

Ikke noe spektakulært her, bare en skikkelig god øl rett og slett. Frisk, mye smak og «smooth»-en øl man får lyst på en til av med en gang.

3. Salamander Simcoe Vienna from Salamander Bryggeri 3.5/5 Untappd rating
En flott pale ale- jeg liker vanligvis øl med Simcoe og denne er ikke noe unntak. Frisk, lettdrikkelig og med litt distinkt smak av Salamander…lurer på om det er pga vannet de bruker…

En flott lørdag på Maritim, håper de gentar dette til neste år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.