4 kjekke ølbarer i Oslo- tanker fra en pubrunde

I forbindelse med et besøk til hovedstaden for å gå på Rammstein konsert benyttet jeg anledningen til en liten pubrunde med venner. Jeg har ikke vært i hovedstaden på flere år og var gira på å få prøvd noen av barene jeg leser om og ser på Untappd-det er nå litt eksotisk for en vestlending å komme til utkanten av landet på besøk….

Nå er ikke dette ment som en vurdering av hvor man bør gå i Oslo- vi var innom fire av de mer utpregete ølbarene og det er de jeg skal si kort litt om -men det finnes jo mange andre jeg ikke fikk testet. Jeg kan ihvertfall si at alle de fire jeg var innom er verdt et besøk etter min mening!

Røør
Røør hadde rett og slett et utrolig utvalg-her kunne jeg brukt en helg alene uten å gå lei-faktisk uten å bestille øl som sto ved siden av hverandre på taplisten…over 70(!) øl på tapp og antallet er en ting-men variasjonen da, utrolig bra! Jeg var ikke minst imponert over fokuset på mjød, det er det beste jeg har sett noen plass-dessverre var vi her etter konserten og med flyreise neste ettermiddag våget jeg meg ikke på 10-15% mjød etter midnatt….men denne er bookmarket hardt til neste besøk for å si det sånn! Kunnskapsrik betjening og fikk også en hyggelig prat med daglig leder/eier(?) som var i lokalet.
Røør på Untappd

Tapliste Røør

Brygg
Brygg var en veldig positiv overraskelse-hadde knapt hørt om plassen før jeg kom dit men dette var helt supert i min bok. Over 30 øl på tapp setter jeg standarden ganske kjappt, særlig kombinert med bra flaskeutvalg-ifølge Untappd over 300 faktisk…. Bra uteareal også, med parasoller til regnværsdager-litt merkelige sitte/bord løsninger eneste imho men det er en bagatell. 2 etasjer og stort inne, og rosinen i pølsa- matservering i 2.etasje som hadde spennende småretter- slik jeg forstod det er dette en «popup» greie slik at dette varierer, veldig bra. Jeg smakte en -ja hva var det-hamburger med koreansk(???) vri- veldig god og supert å få litt god mat uten å måtte bytte plass. Absolutt verdt et besøk hvis man er fysen på både godt øl og en matbit!
Brygg på Untappd

Tapliste Brygg

Crowbar
Denne var vi bare innom en times tid- rundt 20 øl på tapp med grei variasjon-dette er jo en «bryggeripub» og de hadde selvsagt mange av egne øl på kranene. Jeg prøvde en- Iggy Popsickle, en fruited-sour og den var riktig god, jeg ratet den til 4/5 og den har bra snitt på 3.87 ser jeg. Innredningen var litt «rustikt», greit med sitteplasser. Her vil det være noe for de fleste som er glad i øl, og litt ekstra pluss for eget øl i min bok.
Crowbar på Untappd

Tapliste Crowbar

Cafe Sara
Cafe Sara var en av de plassene jeg hadde hørt mest om på forhånd. Relativt beskjedne 12(?) øl på tapp men bra variasjon og bra flaskeeutvalg- vi endte med å både ta noen fra tapp og dele noen bokser fra kjøleskapet. Ikke noe fancy innredningsmessig men det betyr egentlig nada- det var gode sitteplasser med løsninger for både mindre og større grupper, og en veldig kjekk liten «bakhage» som trakk voldsomt opp for noen av oss som ble sittende der mesteparten av tiden. Kunnskapsrik betjening og det banket litt ekstra i ølhjertet når jeg så at de hadde en øl fra et av de lokale mikrobryggeriene «mine» (ELØ) på tapp. Det er slike detaljer som øl du ikke finner mange plasser som drar ekstra opp hos meg.
Cafe Sara på Untappd

Tapliste Cafe Sara

Konklusjonen må bli at det er mye bra i Oslo for alle 4 stedene jeg besøkte var verdt et besøk og enda var det mangen steder jeg ikke fikk besøkt….
HAr jeg gått glipp av noe vesentlig på mine korte besøk er det hyggelig om jeg får korreks i en kommentar her evt send meg en melding på Facebook
Beerangler på Facebook

1 Response

  1. Tony sier:

    Henry & Sallys, Brew Dog, Schouss, Brus, Beer Palace, Amundsen/Nydalen Bryggeri..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.